Het rooster voor het voorjaar 2016 is bekend. Naast de integrale hatha yoga lessen voor beginners zijn er ook weer zwangerschapsyoga lessen. Op verzoek en in overleg kan er een nieuwe groep gestart worden op uw locatie naar keuze.

Voor meer informatie klik op locatie aan rechterzijde.

 

Docent

Na circa 10 jaar in het buitenland te hebben gewoond en gewerkt ben ik niet zo lang geleden teruggekeerd naar Friesland, waar ik ook ben opgegroeid. Ik heb mijn vaste baan losgelaten en begeleid tegenwoordig in het zomerseizoen culturele reizen en in het winterseizoen ben ik yoga docente. Sinds 2013 geef ik met veel plezier les aan volwassenen. Ik heb de docentenopleiding Integrale Yoga voor Beginners en Gevorderden, met aantekening zwangerschapsyoga, meditatie en ademhaling afgerond. 

 

De yoga die ik geef is integrale hatha yoga (voor beginners) en is voor iedereen en voor alle leeftijden. Tot nu toe maak ik nog geen onderscheid in lessen voor gevorderden omdat je als individu groeit en je uiteindelijk altijd een beginner blijft. Ook de zwangerschapsyoga en de kinderyoga wordt gegeven vanuit het "integrale" perspectief.

 

Bent u geïnteresseerd of wilt u zich aanmelden voor mijn lessen mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">06-44300028.

 

Ik verwelkom u graag tijdens een van mijn lessen.

 

Domitilla Nijenhuis

 

 

Serie van 11 yoga lessen op dinsdagavond

 

Lestijden

19:00 - 20:15 uur Integrale hatha yoga (voor beginners)

 

Data

29 september 2015

6, 13 en 27 oktober 2015 (geen les op 20 oktober)

3, 10, 17 en 24 november 2015

1, 8 en 15 december 2015

 

Adres

MFG "De "Kompenije"

Ericalaan 24a

8411 VK Jubbega

 

Kosten            

Serie van 11 lessen  € 110,-

Losse les € 12,50

Proefles € 8,-

  

Aanmelden

U kunt zich voor een serie yoga lessen aanmelden kan door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin duidelijk de volgende gegevens vermeld:

Naam leerling

Adres

Emailadres

Telefoonnummer

Leslocatie

Soort yoga en lestijd

 

Uw aanmelding is pas definitief als u een bevestiging van mij per email terug heeft ontvangen en de betaling voor een gehele serie lessen is ontvangen.  De betaling dient voorafgaande aan de start van de serie per bank overgemaakt te worden. Zie voor bankdetails onder het kopje “contact”.

De betaling voor een proefles of een losse les mag in contanten (graag gepast) voorafgaande aan de les betaald worden.

Halverwege de serie instappen is ook mogelijk, mits er nog voldoende plek is. Lesgeld is dan naar rato.

 

Mocht u, gedurende de looptijd van een serie, een les een keer moeten missen dan kunt u de les altijd inhalen op een andere locatie, mits er voldoende plek is en u zich van te voren heeft af/aangemeld.

Klik hier voor de Algemene voorwaarden

 

Wat neemt u mee?

Yoga matjes zullen op elke locatie aanwezig zijn. U neemt zelf een grote (bad)handdoek mee die u op het matje kunt leggen. Om optimaal te kunnen genieten van de yoga raad ik u aan comfortabele, ruimzittende kleding van natuurlijk materiaal te dragen. Ook is het vaak fijn laagjes te dragen zodat u wat uit en aan kunt trekken gedurende de les. Kussentjes voor onder het hoofd of om op te zitten worden veelal door leerlingen meegenomen om zo plezierig mogelijk te zitten en / of liggen. En tenslotte is een dekentje om over te trekken tijdens de ontspanningsoefening een absolute must, zeker in de wintermaanden.

 

 

- 

Zwangerschapyoga is een volwaardige vorm van yoga en heeft tot doel de moeder fysiek en geestelijk op de geboorte van haar kind voor te bereiden en haar te leren de innerlijke processen die zich tijdens en na de zwangerschapsperiode afspelen, bewust te worden en beter te doorgronden.

Tijdens deze yoga zal door middel van specifieke oefeningen het lichaam worden voorbereid op de bevalling. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan ontspannings- en ademhalingsoefeningen, speciaal aangepast aan de zwangerschapsperiode. Ook staan er lichte meditaties op het programma om in contact te komen met de stilte in jezelf. De ongeboren baby is heel ontvankelijk voor de lichamelijke en geestelijke toestand van vooral de moeder en ook van de vader. Door deze yoga leer je je hiervan bewust te zijn en deze te beïnvloeden.Voor het kind wordt een basis gelegd voor een harmonieuze ontwikkeling, die zal doorwerken in het verdere leven.

Het belangrijkste verschil met andere vormen van zwangerschapsbegeleiding is de filosofie en de visie die aan de houdingen en het denken ten grondslag liggen.

Yoga gaat uit van de verbondenheid van lichaam en geest. De diversiteit aan oefeningen maken niet alleen het lichaam soepel en sterk, het vergroot ook  het vertrouwen in het lichaam en het contact met de eigen innerlijke kracht.

 

Wanneer?

Er kan op elk moment van de zwangerschap aan de lessen worden deelgenomen. Hoe eerder men komt, des te beter kan men zich geestelijk en lichamelijk voorbereiden.

 

Partnerlessen

Tijdens de zwangerschapslessen wordt de aanstaande vader af en toe samen met de aanstaande moeder uitgenodigd voor een partnerles. Dit houdt in gezamenlijk oefeningen doen die belangrijk zijn voor en tijdens de bevalling.

 

 

Kinderyoga is bedoeld om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de diverse aspecten van yoga. Het gaat er hier bij niet om hoe lenig je bent, maar het leert een kind vooral dat je goed bent zoals je bent. Het kind mag zijn wie het is.

In de lessen wordt aangesloten bij de belevingswereld van het kind en leert het door de oefeningen zijn eigen kracht kennen en voelen.

De lichaamshoudingen die in de yoga worden aangenomen zijn vaak naar dieren vernoemd wat bij kinderen bijzonder op hun fantasie werkt. Plezier staat dan ook voorop. Verder wordt de les op een creatieve manier doorlopen aan de hand van oefeningen met ademhaling, ontspanning, meditatie, visualisatie, spel en muziek.

Kinderyoga mag dan ook niet vergeleken worden met  yoga voor volwassenen. Je zou het "spelen met yoga" kunnen noemen. Beweging en ontspanning wisselen elkaar af, waardoor er balans ontstaat.

 

Onderzoek toont aan dat yoga een positief effect heeft op:

Gedrag: verhoogt de concentratie, intelligentie, creativiteit, leerprestaties en geheugen;

Gezondheid: vermindert stress en angst waardoor de weerstand verbetert.

Door rust verlaagt de bloeddruk en ontspannen de spieren.

Het maakt het lichaam sterk en soepel en bevordert de groei en ontwikkeling van een kind:

Emotionele gesteldheid van kinderen: versterkt zelfvertrouwen, sociale omgang en tevredenheid.

 

Bent u geïnteresseerd in kinder yoga, neem dan contact op, zodat er in overleg eventueel een groep gestart kan worden.