Zwangerschapyoga is een volwaardige vorm van yoga en heeft tot doel de moeder fysiek en geestelijk op de geboorte van haar kind voor te bereiden en haar te leren de innerlijke processen die zich tijdens en na de zwangerschapsperiode afspelen, bewust te worden en beter te doorgronden.

Tijdens deze yoga zal door middel van specifieke oefeningen het lichaam worden voorbereid op de bevalling. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan ontspannings- en ademhalingsoefeningen, speciaal aangepast aan de zwangerschapsperiode. Ook staan er lichte meditaties op het programma om in contact te komen met de stilte in jezelf. De ongeboren baby is heel ontvankelijk voor de lichamelijke en geestelijke toestand van vooral de moeder en ook van de vader. Door deze yoga leer je je hiervan bewust te zijn en deze te beïnvloeden.Voor het kind wordt een basis gelegd voor een harmonieuze ontwikkeling, die zal doorwerken in het verdere leven.

Het belangrijkste verschil met andere vormen van zwangerschapsbegeleiding is de filosofie en de visie die aan de houdingen en het denken ten grondslag liggen.

Yoga gaat uit van de verbondenheid van lichaam en geest. De diversiteit aan oefeningen maken niet alleen het lichaam soepel en sterk, het vergroot ook  het vertrouwen in het lichaam en het contact met de eigen innerlijke kracht.

 

Wanneer?

Er kan op elk moment van de zwangerschap aan de lessen worden deelgenomen. Hoe eerder men komt, des te beter kan men zich geestelijk en lichamelijk voorbereiden.

 

Partnerlessen

Tijdens de zwangerschapslessen wordt de aanstaande vader af en toe samen met de aanstaande moeder uitgenodigd voor een partnerles. Dit houdt in gezamenlijk oefeningen doen die belangrijk zijn voor en tijdens de bevalling.